Известие

Collapse
No announcement yet.

вариатор

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• вариатор

интерисува ме дали моята печка има вариатор 156 1,9JTD 00г ,защото след като ми смениха ангренажа нещо около разпределителния вал около шайбата му взе да трака -сменях и водна помпа и махаха шайбата на разпределителния вал
    156 1,9JTD 2000

Вариатор имат само бензините ама дизелите не са застраховане от паразитни потраквания шайбата на коляновия вал има гумен демфер за да не се предават вибрациите може той да се е закъсал някой колеги предпочитат да го сменят съссмяната на консумативите цената му е около 250лв
    156 1,8 ТS 99
    Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от Novachev
      Вариатор имат само бензините ама дизелите не са застраховане от паразитни потраквания шайбата на коляновия вал има гумен демфер за да не се предават вибрациите може той да се е закъсал някой колеги предпочитат да го сменят съссмяната на консумативите цената му е около 250лв
      няма да е от там демпферната шайба е добре може би е на 2г най-много като нова е но потракването ясно се чува отгоре някъде около зъбното колело на разпределителния вал друго няма какво да е водна помпа ама тя си е нова смених я с ремъка

май така ще си я карам потраквайки,защото вече не ми се ходи по калпави майстори,а в Добрич освен такива други няма
      156 1,9JTD 2000

Comment

Има вероятност да не е зацепена правилно.Има ги и такива (кадърни)маистори.
        Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
        Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

Колегата е прав наистина може да е от това иди да го провериш най-добре
          Ex ALFA 145 JUNIOR 1.4.16V T.SPARK SeXy Line
          FIAT STILO ABARTH 2.4L 20V 171HP+
          sigpic

Comment

добре е зацепена то след кадърния майстор аз си я отварях наново да я дооправям гея смотан и паразитната ролка обърнал обратно ко да ви кажа направо ще умра от яд .За това съм сигурен че е правилно зацепена но така и ня успях да разбера какво трака защото те цялатя я бяха разглобили за да свалят картера(наистина си е нужно толкова разглабяне)и добре че има кора под мотора след като се прибрах от сервиза реших да погледна какво трака и слязим си аз в канала и какво да гледам един болт на кората отдолу и добре че участвах при разглобяването и позапомних кои болтове от къде са .Болта на опорния лагер на полуоската паднал."МАЙСТОРИ"
            156 1,9JTD 2000

Comment

Аман от разбирачи братче по тия сервизи нямам думи направо даваш им доверие и пари на вятъра
              Ex ALFA 145 JUNIOR 1.4.16V T.SPARK SeXy Line
              FIAT STILO ABARTH 2.4L 20V 171HP+
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от borislav82
                добре е зацепена то след кадърния майстор аз си я отварях наново да я дооправям гея смотан и паразитната ролка обърнал обратно ко да ви кажа направо ще умра от яд .За това съм сигурен че е правилно зацепена но така и ня успях да разбера какво трака защото те цялатя я бяха разглобили за да свалят картера(наистина си е нужно толкова разглабяне)и добре че има кора под мотора след като се прибрах от сервиза реших да погледна какво трака и слязим си аз в канала и какво да гледам един болт на кората отдолу и добре че участвах при разглобяването и позапомних кои болтове от къде са .Болта на опорния лагер на полуоската паднал."МАЙСТОРИ"
                Да,но ти спомена че идва шума от към разпределителния вал.
                Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
                Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

Първоначално публикувано от Xtrim7
                  Първоначално публикувано от borislav82
                  Да,но ти спомена че идва шума от към разпределителния вал.
                  да шума си е някъде около разпределителния вал а за болта споменах като "минус "за калпавия майстор не че е тракало от него
                  156 1,9JTD 2000

Comment

Working...
                  X